مطبخ خانه ؛ آش جو
به نام خدا
از این به بعد یک بخش تازه به جمع موضوعات ایام نوشت به نام مطبخ خانه اضافه می کنم
یکی از اصول تغذیه سلامتی ؛ تغذیه سالم است می پردازم
در ادامه می توانید طرز تهیه آش جو که در کتاب
تغذیه در طب ایرانی اسلامی امده آغاز می کنم .
مواد لازم:
جو پوست کنده 2 پیمانه،
گندم با پوست 1 پیمانه،
نخود نصف پیمانه،
عدس نصف پیمانه،
لوبیا چیتی نصف پیمانه،
ماش نصف پیمانه،
لوبیا سفید نصف پیمانه،
لوبیا قرمز نصف پیمانه،
لوبیا چشم بلبلی نصف پیمانه،
پیاز متوسط 2 عدد،
پونه کوهی 1 قاشق غذاخوری،
سبزی آش 1 کیلوگرم،
گردوی چرخ کرده 200 گرم،
کشک ساییده محلی 1 کیلوگرم،
ادویه ها شامل نمک،
فلفل، زردچوبه، دارچین، زنجبیل، زیره و آویشن و گلپر ساییده شده
به مقدار لازم،
روغن زیتون 8 الی 10 قاشق.
طرز تهیه:
جبوبات را که از شب قبل خیس داده اید، روی حرارت قرار دهید تا به آرامی بجوشد.
سپس پیاز خرد شده را به همراه نمک و ادویه ها به آن اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.
پس از آن سبزی ها را خرد و به آش اضافه کنید.
در این حالت، هر چند دقیقه یک بار غذا را خوب هم بزنید تا ته نگیرد.
در انتها پونه را به غذا بیفزایید و آن را مرتب هم بزنید تا آش جا بیفتد.
کشک ساییده را همراه با یک قاشق مرباخوری پونه در مخلوط کن کاملاً مخلوط کنید تا آماده ی مصرف شود.
غذا را در بشقاب بکشید و به ترتیب روی آن 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون، مقداری کشک و 2 قاشق غذاخوری گردوی چرخ کرده و گلپر ساییده شده بریزید و میل کنید.
بهتر است پس از صرف آش، مقداری خرما میل کنید که برای جلوگیری از پوکی استخوان بسیار مفید است.
* این مقدار غذا برای 4 تا 5 نفر کافی است.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.