طب سنتی ایران

طب ایرانی ؛ طب الهی و حکمی است که براساس مبانی عقلی بنا شده است

باز کردن چند مفهوم

/ بازدید : ۶۳۹
به نام خدا 

در نسخ عباراتی مانند مدبر کردن ، مقشر کردن و  بسیار دیده می شود

و چرا باید بعضی از ادویه ها را تفت داد در این مختضر وقت توضیح می دهم

                


مدبر کردن یعنی این که مقدار معینی از ادویه را با چند برابر  در شیر گاو می جوشانیم

تا دو سوم شیر باقی بماند سپس ان را شیره کشی می کنیم یعنی در ابتداد با دستان تمیز مواد را در ازصافی رد کرد و مواد را مالش می دهیم تا خوب له شود

یعنی مقشر شود مغز مواد را بعد از خشک شدن داخل دیگر ادویه ها می کنیم

مقشر کردن نیز یعنی پوسته روی هر چیز را گرفت تا مغز ان باقی بماند .

در درمان بعضی از بیمار ها باید ادویه استعمال کنیم که باید به هضم چهارم برسد یا این که در هضم اول تحلیل نرود و روی فعل هضم اول باقی بماند .

برای مثال در درمان اسهال با تفت تخم بارهنگ و دم کردن بارهنگ می توان جلوی خونریزی داخلی روده را گرفت 

نویسنده : ۲ لایک:)
پریچهر ...
۰۸ فروردين ۲۰:۵۳
سلام
پیرو نظرتان در وب بنده:  واقعگرا باشیم و بهتره هرچند پیام مطلب چیز دیگری بود...
.......
خوشحالم که به وب شما برخورد کردم، من این مطالب رو خیلی دوست دارم، راستی معنی هضم چهارم رو متوجه نشدم!
پاسخ :
سلام 
نظر لطف شما هست 
در یک پست هضم های چهار گانه را تا جای که در توانم باشه در آینده نزدیک توضیح خواهم داد
کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
About Me
بسم الله الرحمان الرحیم
از خداوند شفای عاجل طلب می کنم
برای شفای تمام مریضان عالم
به دست طبیبان مسلمان شیعه
متخصص در طب ایرانی اسلامی
*الهی امین یا رب العلمین *


آرشیو مطالب
طراح قالب : عرفـــ ـــان قدرت گرفته از بلاگ بیان